Back to Top

Kako izboljšati samozavest - 5 korakov do večje samozavesti

piše Vlasta Kuster

Samozavestne osebe vedo, kdo so in kaj hočejo, imajo močno zaupanje vase in se ne počutijo ogrožene ob najmanjši malenkosti. Samozavestne osebe lahko prepoznamo že na prvi pogled in nič ni lepšega kot to, da postanemo tudi sami samozavestni. Če vam manjka samozavesti, preberite spodnjih 5 korakov, ki govore o tem, kako izboljšati samozavest

1. Zavedajte se svojih prednosti

Samozavestni ljudje vedo, kdo so. Poznajo sami sebe in vedo, kje so njihove prednosti. Ne poskušajo biti najboljši v vsem, ampak le na tistem področju, ki jih veseli. Prvi korak do večje samozavesti je ta, da se zavedate svojih prednosti, da poznate področja, v katerih ste res dobri in da postanete ponosni na vse svoje prednosti.

Točki 2. in 3.govorita o tem, kako izboljšati samozavest s pisanjem:

2. Napišite si seznam vseh majhnih in velikih uspehov, ki ste jih v življenju dosegli

Posvetite se sami sebi in napišite si seznam vseh majhnih in velikih uspehov, ki ste jih kadarkoli dosegli. Čestitajte si za vse dosežke in si oprostite vse napake, ki ste jih naredili na svoji poti.

3. Napišite si seznam vseh bolečih dogodkov

Napišite si seznam vseh bolečih dogodkov iz svojega življenja. Vsakič, ko vas je nekdo prizadel, ko vas je nekdo kritiziral, vsakič, ko ste doživeli neuspeh.... vsak tak trenutek vam je ukradel del vaše samozavesti. Čeprav je minilo od tega nekaj dni ali nekaj let, vseeno ima še vedno vpliv na vas... Nekje v vaši podzavesti je vse to zapisano in vedno, ko boste hoteli poseči po več - po več ljubezni, po več uspeha, po več priznanja... vedno se bo oglasil tihi glas iz vaše notranjosti in vam rekel: "Saj veš, da dobre stvari niso zate, saj veš, da ti ne bo uspelo..."

4. Kako izboljšati samozavest z EFT ? 

Sistematično uporabite EFT in odstranite iz svoje podzavesti vse te boleče občutke. Spominov ne boste mogli izbrisati, lahko pa odlično izbrišete čustveno bolečino, ki spremlja boleče spomine. In z vsakim na tak način "predelanim" dogodkom boste po poti do odgovora na vprašanje kako izboljšati samozavest, naredili en nov majhen korak. Še več - kadar boste to naredili sistematično za najtežje boleče spomine, se bo vaša samozavest že v nekaj tednih močno povečala. In ljudje okoli vas bodo opazili, da ste postali drugačni, bolj zadovoljni, bolj mirni, bolj sijoči... in vi se boste počutili mnogo bolje.

5. Za pomoč se obrnite na EFT terapevta

Pri tem procesu, kako izboljšati samozavest, in ki daje fantastične rezultate pri večini ljudi, je v dragoceno pomoč izkušen EFT terapevt. Delo s svojimi bolečimi spomini namreč zahteva kar nekaj veščine, ki je ljudje ponavadi nimajo, ko se prvič spoznajo z EFT. In čeprav je proces tapkanja preprost, pa je delo z bolečimi spomini precej zahtevno in potrebovali boste nekaj srečanj z EFT terapevtom, da vas nauči, kako delati sami s seboj.

EFT terapija je prava rešitev za vašo samozavest. In ko ima človek samozavest, lahko doseže res veliko v svojem živlenju. Brez samozavesti pa se običajno le vrtimo v krogu. Veselim se z vami na vaši poti povečanja samozavesti s pomočjo EFT.

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'