Back to Top

Kako povečati samozavest - 4 stvari, ki jih je dobro vedeti

piše Vlasta Kuster

Opažate, da vam ob ključnih trenutkih zmanjka samozavesti? Delujemo po miselnih programih, ki jih povzamemo od staršev in okolice. Predstavljamo vam učinkovit način kako povečati samozavest.

1. Gradniki naše samozavesti

Temelji naše samozavesti so se gradili v zgodnjem otroštvu. Ključnega pomena so bile tukaj vzpodbude in graje staršev. Vse kar so nam starši povedali o nas, smo ne glede na njihovo resničnost ponotranjili in vgradili v svojo samozavest. Na nas so vplivale tudi druge pomembne osebe v našem življenju - sorodniki, učitelji, prijatelji... Če želite povečati svojo samozavest, je potrebno na novo ovrednotiti vse to, kar se nam je v otroštvu dogajalo. Najhitreje in najlažje lahko to naredite v procesu EFT terapije.

2. Kako povečati samozavest s spiskom 

S spiskom svojih uspehov boste videli, da vam je že uspelo in dobili boste nov zagon za naprej in še več motivacije na poti kako povečati samozavest. Zapišite čim več uspelih korakov. Ni nujno, da so to velike stvari. Lahko so malenkosti, lahko je pohvala, lahko je zmaga pri teku na 50 metrov ali dobra ocena v šoli. Če ste skuhali dobro kosilo, ki je teknilo vsem v družini, napišite.

3. Spremenite temelje svoje osebnosti

V procesu EFT terapije lahko spreminjamo temelje svoje osebnosti, saj gremo v mislih v boleče spomine, kjer se je rušila naša samozavest in jih na tak način predelamo, da nimajo več škodljivega vpliva na našo samozavest. Ljudje smo namreč rojeni z neomejenimi potenciali, vendar nam boleči dogodki, ki jih doživljamo tekom življenja dokazujejo, da nismo vredni, da nam ne bo uspelo, da nismo dovolj dobri... Če želimo povečati samozavest je potrebno poiskati boleče spomine in med tapkanjem doseči, da ne bodo več boleči za nas. Spominov ne moremo izbrisati, vendar pa lahko izbrišemo čustven odziv telesa, ki je ostal v nas.

4. Odločite se za spremembo

Če ste tu, kjer si ne želite biti, potem se odločite za spremembo. Poizkusite neskončne možnosti, ki jih ponuja EFT terapija in tvegajte in odkrijte v sebi nove potenciale, ki jih do sedaj še niste odkrili.

Želim vam veliko poguma na vaši poti.

Vlasta Kuster

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'