Back to Top

Motnje koncentracije - 3 stvari, ki jih je dobro vedeti pri motnjah koncentracije

piše Vlasta Kuster

Z motnjami koncentracije smo se srečali že vsi, ko so nam ob nezanimivih snovmi misli odplavale drugam. Nezanimiva snov je le ena izmed množice dejavnikov, ki povzročajo motnje pri koncentraciji in prispevajo k pomanjkljivi zbranosti. V tem članku predstavljamo učinkovito rešitev, ko lahko z EFT terapijo odpravite to motnjo.

1. Dejavniki motenj koncentracije

Na pomanjkanje koncentracije vplivajo fiziološki dejavniki, kot so: telesno počutje, zdravstvene težave, fizična kondicija. Sledijo psihološki in čustveni dejavniki: motivacija, cilji, pozitivna naravnanost, strah pred šolo, stopnja anksioznosti, reagiranje na neuspeh, problemi s samopodobo, nihanje v razpoloženju, čustvene stiske in sposobnosti posameznika (hitrost dojemanja, količina in vsebina snovi) … Nanjo vpliva tudi učni prostor, prenatrpan urnik in nevzpodbudno okolje.

2. Kako zmanjšamo motnje koncentracije

Glede na večletne izkušnje, lahko pomanjkanje koncentracije učinkovito zmanjšamo s pomočjo EFT terapije. Kadar smo pod stresom, naši možgani ne morejo jasno razmišljati in tudi koncentracije ne moremo držati dalj časa. Znanstveniki so dokazali, da s tapkanjem zmanjšujemo stresni odgovor telesa. Tapkanje torej učinkovito pomaga pri odpravi stresnega odgovora telesa, konkretno pa to pomeni, da lažje držimo koncentracijo, da smo bolj zbrani in da lažje in boljše opravimo naloge, ki so pred nami.

3. Motnje koncentracije pri otrocih

Pri otrocih in mladostnikih se pogosto pojavi pomanjkanje koncentracije. Običajno take motnje  nastanejo zaradi enega ali več bolečih dogodkov iz preteklosti - npr. zasmehovanje otrok, ko so bili vprašani ali pa so dobili kdaj slabo oceno ali pa so bili deležni kritike iz strani učitelja ali strašev. V procesu EFT terapije najdemo ključne dogodke iz preteklosti, jih predelamo na tak način, da nimajo več vpliva na otroka. Kadar je otrok miren, ko razvije zaupanje vase, se lažje uči in lažje izpolnjuje svoje šolske obveznosti.

Motnje koncentracije lahko prizadenejo vsakogar, ki zaradi preobremenjenosti in zaradi preobilice dnevnih opravil miselnega toka se ne more usmeriti le k eni stvari. Na večino dejavnikov motenj koncentracije imamo vpliv in predstavljamo vam tudi rešitev, ki se imenuje EFT terapija. Tapkanja naj vas nauči strokovnjak, kasneje pa si boste lahko pomagali tudi sami. In prepričana sem, da uspešno.

Vlasta Kuster

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'