Back to Top

2 nasveta za tiste, ki čutite strah pred psi

piše Vlasta Kuster

Če se bojite psov, je do neke mere normalno, saj nas ta strah varuje pred psi, ki bi nam resnično lahko naredili kaj hudega. Kadar pa čutite pretiran strah že ob stiku z majhnim prijaznim psičkom, potem pa vam EFT terapija lahko ta strah odstrani.

1. Strah pred psi lahko premagate

Ta strah nastane običajno zaradi neprijetne izkušnje, ki ste jo doživeli ob srečanju s psi. Strah je lahko majhen, nemoteč in vas ne ovira pri vsakdanjem življenju. Če pa je vaš strah zelo močan in ne morete obvladovati telesa, kadar samo pomislite na psa, potem vam lahko pomagamo z EFT terapijo. V procesu EFT terapije namreč poičemo dogodek, ob katerem ste doživeli prvič močen strah pred psi. In pri tem ni pomembno, koliko let ali celo desetletij je minilo od takrat. To je podobno kot pravinaš pregovor: KOgar je pičila kača, se boji tudi zvite vrvi. Če želimo odstraniti strah pred zvito vrvjo, je potrebno s pomočjo EFT terapije na poseben način preoblikovati to izkušnjo, ko vas je pičila kača.

2. Testirajte svojo reakcijo v stiku z majhnimi prijaznimi psi

Po opravljeni EFT terapiji vam predlagam, da testirate svojo reakcijo ob stiku s psi, ki vam res ne morejo narediti nič hudega. Cilj EFT terapije mora biti, da vaš strah popolnma izgine. Pri tem se razume, da se ne boste približevali napadalnim psom, ki vas dejansko lahko ogrožajo. V takih primerih bo nekaj strahu ostalo in prav je tako, sajnas strah varuje pred nevarnostjo. EFT terapija vam bo odstranila smao tisti odvečen strah, ki je nepotreben. V vsakem primeru pa morate učinek terapije testirati tudi v praksi.

Strah pred psi je podobno kot vsak ostali strah možno premagati za vedno s pomočjo vodene EFT terapije in za to ne potrebujete mesecev ali let, ampak le eno ali dve sračnji z usposobljenim EFT terapevtom.

Vlasta Kuster

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'